ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΣΕ ΜΑΘΗΤΕΣ

Αρχαίες και σύγχρονες χρήσεις της βελανιδιάς. Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2022 με κοινό πανευρωπαϊκό θέμα «Βιώσιμη Πολιτιστική Κληρονομιά – Διατηρώντας το παρελθόν για τις μελλοντικές γενιές». Πρόγραμμα για μαθητές Ε-ΣΤ Δημοτικού. Εφορεία Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων και Τμήμα ΒΕΤ, Π.Ι. Μαντείο Δωδώνης, 23/9/2022.

Τα δέντρα. 2ο Φεστιβάλ του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Ιωαννιτών-Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών: Μια πόλη μέσα στη φύση – Μια φύση μέσα στην πόλη. ΚΔΑΠ Ρόδα και Τμήμα ΒΕΤ, Π.Ι. Νησάκι Ιωαννίνων, 7/6/2022.

e-στορίες πουλιών: Δημιουργία υλικού Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (ΠΕ) και βιωματικές δράσεις για τα αρπακτικά πουλιά των Ιωαννίνων και του Εθνικού Δρυμού Βίκου – Αώου με τη συμμετοχή 6 σχολικών ομάδων. Πρόγραμμα: Με τα παιδιά της χώρας μας, ξαναδίνουμε φτερά. Σύλλογος Προστασίας και Περίθαλψης Άγριας Ζωής ΑΝΙΜΑ, 4-12/2011.

Ποτάμια: οι παραγνωρισμένοι φίλοι: Σχεδιασμός και υλοποίηση προγράμματος ΠΕ για τους μαθητές της ΣΤ τάξης των Δημοτικών Σχολείων του Δήμου Μενεμένης, 3-6/1998.

Τα παιδιά ανακαλύπτουν το Ρετζίκι: Σχεδιασμός και υλοποίηση προγράμματος ΠΕ για τους μαθητές της E και ΣΤ τάξης του Δημοτικού Σχολείου της Κοινότητας Πεύκων Θεσσαλονίκης, 11-12/1996.

Κορώνεια: Ελάτε να ξαναζωντανέψουμε τη λίμνη: Σχεδιασμός και υλοποίηση προγράμματος ΠΕ για τους μαθητές της ΣΤ τάξης των Δημοτικών Σχολείων του Δήμου Συκεών, 3-6/1996.

Φυσικό περιβάλλον και προστασία. Πιλοτικό πρόγραμμα ΠΕ για εθελοντές μαθητές Α΄ Γυμνασίου του 4ου Γυμνασίου Συκεών 10 τρίωρες εκπαιδευτικές συναντήσεις κάθε Σάββατο, υλοποίηση εκπαιδευτικών επισκέψεων και εκδρομών, 3-6/1996.

Το περιβάλλον των Πρεσπών: Φυσικά και πολιτιστικά χαρακτηριστικά και επίδραση του ανθρώπου: Σχεδιασμός και υλοποίηση προγραμμάτων ΠΕ στον Εθνικό Δρυμό Πρεσπών για τα σχολεία της περιοχής (μαθητές Α΄βάθμιας, Β΄βάθμιας εκπαίδευσης) και επισκέπτες μαθητές Β΄βάθμιας εκπαίδευσης. Εταιρεία Προστασίας Πρεσπών και WWF-Ελλάς – Πρόγραμμα CADISPA, 1/3-31/6/1995.

Γνωριμία με το παραλίμνιο δάσος της Απολλωνίας, ένα σπάνιο οικοσύστημα που κινδυνεύει να εξαφανιστεί: Σχεδιασμός και υλοποίηση προγράμματος ΠΕ για τους μαθητές της ΣΤ τάξης των Δημοτικών Σχολείων του Δήμου Συκεών, 3-6/1994.

Γνωριμία με το δάσος Κουρί (Ασβεστοχώρι Θεσσαλονίκης): Σχεδιασμός και υλοποίηση προγράμματος ΠΕ για τους μαθητές της ΣΤ τάξης των Δημοτικών Σχολείων του Δήμου Συκεών, 3-6/1993.